Qui som

1rcoop és una cooperativa de primera oportunitat per facilitar l’accés de les persones joves al món laboral.

El projecte neix de la necessitat detectada en les persones joves en risc d’exclusió social. Malgrat els serveis públics que existeixen (Ensenyament, Tarragona Impulsa, programa de garantia juvenil, etc), aquests joves, tenen moltes dificultats per trobar una primera oportunitat en el món laboral. La taxa d’inserció laboral és molt baixa i, fins ara, els diferents recursos formatius no els ofereixen la possibilitat d’una inserció laboral efectiva. 

1rcoop dibuixa un espai on les persones joves que participen en els diferents recursos formatius del territori, tenen la possibilitat d’accedir al mercat laboral per primer cop. Ho fem creant un espai on les joves continuen adquirint i millorant les seves competències vinculades a l’ocupabilitat i la inserció laboral. 

Les professionals vinculades a 1rcoop acompanyem aquest procés i facilitem els recursos necessaris a les joves vinculades, que són realment les protagonistes de la cooperativa. Actuem anticipant-nos a que aquestes persones siguin usuàries dels serveis públics de manera crònica. 

1rcoop és un projecte promogut per L’ESCAC, SCCL, una cooperativa dedicada a l’educació i formació de joves, orientada a facilitar la transició a la vida adulta.

MISSIÓ

1rcoop és una cooperativa d’inserció que ofereix oportunitats laborals i formatives a aquelles joves que normalment no les tenen o que, quan les tenen, sovint no les aprofiten per mancances competencials en la vessant personal i tècnica. Ho fem a través d’oferir serveis professionals de manteniment, serralleria, construccions metàl·liques, jardineria o neteja, entre d’altres, tant per a l’administració local com per al sector privat.

L’objectiu principal de 1rcoop no és econòmic, sinó social.

VISIÓ

Ser la cooperativa d’inserció de persones joves referent a Tarragona, que es caracteritza per donar una primera oportunitat laboral a persones en risc d’exclusió social i per estar compromesa amb l’economia social i solidària.

OBJECTIUS

$

Facilitar la primera oportunitat laboral a les persones joves que participin.

$

Anticipar-se a que aquest col·lectiu sigui usuari dels serveis públics assistencials de manera única.

$

Millorar l'ocupació de les persones joves al territori.

$

Implicar a les administracions locals en l'economia social i solidària, mitjançant la reserva obligatòria pressupostària reservada a les empreses d'inserció, en els processos de licitació.

$

Establir una xarxa de col·laboradors compromesos amb l'economia social i amb la consolidació d'aquest servei.

977 551 109 / 628 837 948

info@primercoop.cat